anyway, malam tadi memandangkan my husband dah p outstation balik, i pun boleh la buat western food...hari2 pun ok..pasal malasnya la aku nak masak nasik...nak masak lauk pauk...hm so mlm tadi buat pizza. Dah lama tak buat pizza..this time try new resepi dr my bread bible- Bread from around the world; lama dah beli buku ni tp ni le 1st time pakai resepi dia.
B4 citer dgn lebih lanjut, tgk dulu hasilnya & resepinya.Jeng2 jengggg
Ini le Peperoni Pizza malam tadi. Sos pizza tu I used Campbell's Mushroom Spagetti Sauce rite fr the can je..pasal malas nk buat sos sendiri. Hasilnya kureng memuaskan pasal lidah ni dh terbiasa dgn sos pizza buatan sendiri. So, next time wajib buat sos sendiri. Doh pizza tu pun agak tak memuaskan coz my BM's pizza dough recepi ia much better. Lembut sampai ke petang, yang ni pulak liat sikit coz the kandungan yisnya tu sikit. Tapi doh ni sesuwai kalau nak buat thin crust pizza. Resepi kat bawah ni suit utk 2 large pizza size acuan 9-10inci.
11/4 cwn air
2sdb olive oil
4 cwn tpg gandum
11/2sdt garam
1/2sdt gula
1/2sdt yis
*Masukkan semuanya dlm BM then biar dia uli. Pas2 keluarkan anginnya then divide 2 bhgn, gelekkan sehingga memenuhi pizza pan anda.
*Taburkan toppings n mozarella cheese..bakar at 220deg for 15- 20 min.
* Buleh dah makan
No comments:
Post a Comment