Ptg semalam balik dari kerja je dah rasa dah betapa malasnya nak masak nasik. So, lepas ambik budak2 mommy depa ni tanya la kat anak dia yang sulung. "Kak ok tak kalau malam ni kita makan megi?" Dia pun cakap; "Ok..dah lame Ifah tak makan megi". So, yipppiii malam ni masak megi je.
At first i tot nak masak megi cikai je la..yelah dah nama pun megi..siram ayaq panaih je la kan..tapi since mommy dia terajin sket and I want to make it healthy so I pun buat la style org rajin. Tumis bawang putih, masukkan udang, then goreng2 sikit curah air sesuwai kuah then trus campak sayur mayur yg ada kt kulkas ku itu.
Peh2 masukkan perencah megi- in this case kita pakai Ayam & cendawan cap CINTAN. then tambah garam n sedikit stok ayam secukup rasa.
Dah boiling, tutup api dan hidang. Untuk mommy punya letakkan 2 sudu besar sambal kicap utk lebih kow!!!!..
So, try test la ye...daaaaaaaaa!!
No comments:
Post a Comment