Teksturnya lembut sgt tapi dek kerana gopoh aku lupa nak scrap keliling kek sebab dah pukul 8.30pg, sudahnya terbarai la kek tu. Hancus bhgn bawahnya. Hampeh!!!
Komen: sedap, lembut tapi quite sweet. So next time wajib kurangkan kandungan gula tu.. Anyway, layannnn la foto n resepinya:
Bahan- bahan:
A: 250g gula
130g margerin
1tsp soda bikarbonat
1tsp garam
B: 2 telur
C: 300g pisang lenyek
D: 300g tpg gandum
1/2sdt baking powder
80ml susu segar
E: walnut cincang
Cara- cara:
- Pukul bahan A hingga kembang.
- Masukkan telur, putar lagi hingga adunan nampak licin.
- Masukkan pisang, kemudian bahan D. Gaul hingga sebati dan sempurna.
- Tuang adunan ke dlm acuan, dan taburkan dgn walnut cincang.
- Bakar pada suhu 180Celcius selama 45minit.
1 comment:
wuihh kak..sedapnya ... terliur je... nasib baik pose... hehehhe.. kalau tak, abis bekal akak... hehehe....
Post a Comment