
First time try, macam kat dalam majalah Saji tapi ada sikit modification.
Bahan- bahan:
6 keping "Kawan" kulit pastry
200g isi ayam- saya pakai isi ayam kampung
1 peket kecil mix vege
1 labu bawang besar- didadukan
1sdt serbuk lada hitam
1sdb whipping krim
100ml susu segar
sedikit parmesan cheese (lebih kurang 1sdt- sesuai rasa)
garam secukup rasa
Minyak untuk menumis (seboleh2nya minyak zaitun)
Kuning telur
Cara- cara:
- Panaskan minyak, tumis bwg besar sehingga layu.
- Masukkan isi ayam & mix vege.
- Masukkan whipping krim, susu, serbuk lada hitam & garam secukup rasa.
- Masak hingga agak pekat, tabur sedikit parmesan cheese. Bila bahan inti dah pekat matikan api.
- Susun pastry diatas dulang membakar yang telah dioles dgn mentega
. Isikan inti ayam pada sebelah bahagian pastry kemudian tutup pastry dan cantumkan. Guna garfu untuk lekatkan keliling pastry. Oleskan kuning telur untuk hiasan.
- Bakar pada suhu 170Celcius selama 30 minit atau hingga keperangan.
No comments:
Post a Comment